BEDRIFTSTEKNOLOGI

USA: Underskudd på IT-kompetanse

En offentlig amerikansk rapport slår fast at den nasjonale økonomien er i fare på grunn av underskuddet på kompetanse i informasjonsteknologi.

Eirik Rossen
24. okt. 1997 - 12:22

Rapporten America's New Deficit: The Shortage of Information Technology Workers er laget av den amerikanske regjeringen Office of Technology Policy, og kan bestilles for rundt 25 dollar fra nettstedet National Technical Information Service.

Rapporten slår fast at USA kan snart erfare hva det vil si å ikke ha en kvalifisert kjerne av IT-arbeidere, det vil si informatikere, dataingeniører, systemfolk og programmerere. Underskuddet på IT-arbeidere er i ferd med bli et globalt problem, heter det. Følgelig vil amerikanske arbeidsgivere møte stor konkurranse for å få tak og beholde kompetente IT-medarbeidere.

Rapporten anslår det kommende underskuddet til mer enn én million IT-arbeidere innen 2005. Underskuddet vil ramme ikke bare selve IT-industrien, men også produksjon, tjenester, transport, helse, utdanning og offentlig virksomhet i sin alminnelighet. Hvis ikke trenden snus, vil det undergrave USAs økonomi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.