USA utleverer bedragerisiktet IT-direktør

IT Factory's toppsjef, norskfødte Stein Bagger, er på vei til Danmark.

USA utleverer bedragerisiktet IT-direktør

IT Factory's toppsjef, norskfødte Stein Bagger, er på vei til Danmark.

Stein Bagger, den norskfødte direktøren i det skandale- og konkursrammede danske selskapet IT Factory, skal være på vei til Danmark.

Ifølge den danske avisen Børsen forlot 41-åringen Los Angeles torsdag, og ventes å ankomme Kastrup-flyplassen utenfor København fredag morgen.

Senest 24 timer etter ankomst vil den bedragerisiktede IT-direktøren bli framstilt for en dommer, som skal ta stilling til politiets begjæring om varetektsfengsling.

Dansk politi har sendt to tjenestemenn til USA for å hente Bagger, og håpet i det lengste å kunne smugle ham usett inn i Danmark.

- Vi har ikke tenkt å opplyse til pressen om og når han kommer. Vi har tenkt å gi beskjed når han har kommet. Når vi har ham her i huset eller i retten, så vil vi gi pressen beskjed, sa en polititalsmann torsdag.

Den norskfødte 41-åringen meldte seg for amerikansk politi lørdag, etter å ha blitt siktet i Danmark for grovt bedrageri og dokumentfalsk av særlig grov karakter.

Bagger har vært etterlyst av Interpol i 187 land og ble observert i Dubai 27. november, før han plutselig dukket opp på en politistasjon i Los Angeles.

Bobestyreren for IT Factory mener at Bagger har stukket unna et tosifret millionbeløp, som trolig er å finne på en utenlandsk konto. (©NTB)

    Les også:

Til toppen