SIKKERHET

USA utlover milliondusør for lederne av beryktet hackergruppe

Ransomware-gruppen Conti er den mest lukrative i sitt slag noensinne, og nå lover det amerikanske utenriksdepartementet 15 millioner dollar i dusør for informasjon om gruppen.

Flere tusen filer med stjålne data og dokumenter fra Nordic Choice Hotels ble i fjor publisert åpent på internett. Hotellkjeden var ett av flere ofre for Contis dataangrep.
Flere tusen filer med stjålne data og dokumenter fra Nordic Choice Hotels ble i fjor publisert åpent på internett. Hotellkjeden var ett av flere ofre for Contis dataangrep. Foto: Are Thunes Samsonsen
Lasse Skovgaard, Version 2
13. mai 2022 - 05:00

Det amerikanske utenriksdepartementet lover 10 millioner dollar – nesten 100 millioner kroner – i dusør for informasjon som kan føre til identifikasjon og lokalisering av ledelsen til hackergruppen Conti og/eller 5 millioner dollar – nesten 50 millioner kroner – for informasjon som fører til arrestasjon eller domfellelse av deres medsammensvorne.

Det skriver Bleeping Computer.

I fjor sto Conti, som har russisk opphav, bak verdikjedeangrep mot hotellkjeden Nordic Choice Hotels og det irske helsevesenet. De sto også bak et angrep på taiwanske Delta Electronics tidligere i år, dette er et selskap som leverer komponenter til Apple, Tesla, HP og Dell.

– FBI anslår at per januar 2022 har det vært over 1000 ofre for angrep knyttet til Contis verdikjedeangrep, der ofrene betalte ut mer enn $150.000.000, noe som gjør Contis angrep til den dyreste varianten av ransomware noensinne, sa talsmann for utenriksdepartementet Ned Price i en pressemelding.

Denne artikkelen ble først publisert på Version 2

Dusørplakat for seks hackere i den GRU-tilknyttede hackergruppen som er mest kjent som Sandworm.
Les også

USA utlover kjempedusør for tips om Sandworm-hackere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.