AVTALER & KONTRAKTER

USA utsetter ikke oppkjøpet av Time Warner

Etter at justisdepartementet fikk sitt søksmål mot avtalen mellom AT&T og Time Warner avvist, kan fusjonen gå videre – for denne gang.

Det amerikanske justisdepartementet vil ikke prøve å utsette megafusjonen mellom AT&T og Time Warner.
Det amerikanske justisdepartementet vil ikke prøve å utsette megafusjonen mellom AT&T og Time Warner. Foto: Richard Drew, AP / NTB scanpix
15. juni 2018 - 08:24

Nyheten kommer kun to dager etter at en dommer i USA avviste justisdepartementets søksmål mot avtalen. Justisdepartementet vil ikke prøve å få fusjonen utsatt, men «fortsetter å evaluere sine alternativer med tanke på en anke», ifølge nyhetsbyrået DPA.

Justisdepartementet mener fusjonen vil skade konkurransen og svekke forbrukernes vilkår. Men regjeringen klarte ikke på noen punkter å bevise sine påstander, ifølge kjennelsen fra den føderale dommeren Richard Leon. Han advarte tirsdag mot å forsøke å forsinke fusjonen og mener det vil forårsake uopprettelig skade på de to selskapene.

Avtalen er verdt 85 milliarder dollar, nesten 685 milliarder kroner. Den ble offentliggjort for over et år siden og innebærer at Time Warner-selskaper som HBO og CNN blir del av AT&Ts enorme nettverk for bredbånd og kabel-TV.

Venter bølge

Kritikere har sagt at avtalen vil gi for mye makt over medieindustrien til ett enkelt selskap og gjøre AT&T i stand til å sikre seg viktig innhold fra konkurrenter eller heve prisene.

The New York Times skriver at fusjonen ventes å åpne for en bølge av selskapsfusjoner i USA.

Allerede under valgkampen i 2016 lovet Trump å blokkere fusjonen, som vil få over 140 millioner abonnenter og en stor katalog med både TV-produksjoner, film og sport.

Trekker paralleller

I kjølvannet av domstolens avgjørelse har amerikanske medier begynt å trekke paralleller til andre potensielle fusjoner. Disneys ønske om å kjøpe Twenty-First Century Fox, som blant annet står bak «Avatar»-filmene, og TV-seriene «The Simpsons» og «Modern Family», er blant de mest omtalte kjøpsplanene som kan sammenlignes med AT&T og Time Warners avtale.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.