BEDRIFTSTEKNOLOGI

USA vil ha internasjonalt kyberpoliti

På tre-dagers-møtet til G8-landene som innledes i Paris mandag, vil USA fremme forslag om en internasjonal politistyrke for å bekjempe kyberkrim.

15. mai 2000 - 09:24

G8-landene er skremt av flere hendelser de siste månedene, både milliardskadene fra LoveLetter-ormen og angrepene mot de store amerikanske nettstedene i februar. Derfor vil kyberkrim være temaet for et tre dager langt møte som starter i Paris i dag.

På dagsorden er tiltak for bedre koordinering av den internasjonale kampen mot kyberkriminalitet definert som alt som har med kriminell bruk av digitale elektroniske systemer å gjøre, fra kredittkort til Internett.

Ifølge Reuters deltar både diplomater, næringslivsledere, representanter for politi og dommerstand, samt grupper av personvernaktivister.

USA, som har sendt representanter for sitt føderale politi FBI til Manila for å bistå med etterforskningen av LoveLetter-ormen, ønsker å få G8-landene med på et forslag om å opprette en internasjonal politistyrke for å bekjempe kyberkrim.

De europeiske medlemmene av G8-gruppen skal stille seg avvisende til dette forslaget, blant annet av personvernhensyn. De foretrekker et mer tradisjonell form for juridisk samarbeid.

Møtet i Paris skal utarbeide forslag som vil bli diskutert på G8-landenes kommende toppmøte i Okinawa i Japan i juli.

Les også:


LoveLetter-kvartett mistenkt, men ikke arrestert
MS forbedrer sikkerheten i Outlook
Mistenkt virusforfatter kjempet for gratis Internett
Ny e-postorm: South Park truer Windows-brukere
LoveLetter-mistenkt utredet tilsvarende orm som student

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.