BEDRIFTSTEKNOLOGI

USA vil hacke Milosevic' bankkonti

Ifølge nyhetsmagasinet Newsweek, har USAs president Clinton godkjent en hemmelig plan for å bruke hackere mot den jugoslaviske presidentens bankkonti.

Eirik Rossen
25. mai 1999 - 09:18

Kyberkrigen er en av flere muligheter som CIA har fått instrukser om å sette i verk. Andre er å skolere den kosovoalbanske UCK-geriljaen i spesielle sabotasjemetoder, rettet mot telefonlinjer, drivstoffreserver og matforsyninger.

Ifølge Newsweek skulle planen holdes strengt hemmelig også overfor andre Nato-medlemmer.

Etterretningskomiteene i begge kamre i USA nasjonalforsamling skal være briefet. Reaksjonene skal ha vært blandet. En dataekspert sa til Newsweek at dersom kyberkrigen mislykkes vil den amerikanske regjeringen komme opp i uante problemer.

Men den demokratiske senatoren Joseph Lieberman fra delstaten Connecticut sa til Fox News søndag at kyberkrig mot Milosevic er fullt ut akseptabel. Liebermann tenkte seg at kyberkrigen også kunne rettes mot sivile i Beograd, slik at disse presser Milosevic til å inngå fred med Nato.

Reuters melder videre at det europeiske satellitt-konsortiet Eutelsat har gitt etter for press fra Nato og gått inn for å avstå fra å formidle serbisk kringkasting.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.