BEDRIFTSTEKNOLOGI

USA vil stenge 800 datasentre

Verdens største innkjøper av IT strammer inn budsjettet.

21. juli 2011 - 11:11

USAs økonomiske krise gjør det nødvendig å bremse kraftig i utgiftene til offentlig sektor. Det letes med lys og lykte etter mulige sparetiltak.

Det betyr også at landet må stramme inn på teknologiinvesteringene. Amerikanske føderale myndigheter er verdens største innkjøper av IT med et årlig budsjett på rundt 80 milliarder dollar.

Obama-administrasjonen la denne uken frem en plan om å legge ned 800 av USAs til sammen 2.000 offentlige datasentre de neste fire årene.

Det melder New York Times.

Selv om datasentraler flest har få ansatte, mener analytikere som avisa har pratet med at nedleggelsene vil gi innsparinger for mange milliarder dollar hvert år.

Tyr til nettskyen

Obamas teknologisjef, Vivek Kundra, sier i et intervju at konsolideringen er ledd i en bred strategi der myndighetene skal bli mer effektive. I tråd med megatrenden der næringslivet omfavner nettskyen, skal også USA i større grad utnytte datakraft og tjenester levert over Internett.

Foruten innsparingene nedleggelsene av 40 prosent av de offentlige datasentralene er ventet å gi, skal amerikansk offentlig sektor, ifølge Kundra, spare ytterligere fem milliarder dollar årlig, ved å slippe å kjøpe programvarelisenser og egen maskinvare.

Sentralene som skal skrotes er av variende størrelse, men vil kunne frigjøre enorme eiendommer. Ett av anleggene som er blinket ut, som drives av departementet for innenrikssikkerhet i Alabama, favner alene over 18 tusen kvadratmeter, ifølge New York Times.

Dette ser ut til å være gode nyheter for store nettskyaktører som Google, IBM og Microsoft, som alle konkurrerer knallhardt om å levere netttjenester til offentlig sektor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.