SPILL

USAs høyesterett avviser Fortnite-søksmål mot Apple

USAs øverste domstol vil ikke behandle søksmålet der Fortnite-selskapet Epic Games anklager IT-giganten Apple for å misbruke sin markedsmakt.

USAs høyesterett vil ikke behandle anken til noen av partene i striden mellom Apple og Epic Games. Det er først og fremst et juridisk tilbakeslag for sistnevnte.
USAs høyesterett vil ikke behandle anken til noen av partene i striden mellom Apple og Epic Games. Det er først og fremst et juridisk tilbakeslag for sistnevnte. Foto: Mariam Zuhaib/AP/NTB
16. jan. 2024 - 16:24

Avvisningen i høyesterett er et tilbakeslag for Epic Games, som er misfornøyd med Apples App Store, der brukerne kan kjøpe spill og andre programmer.

En lavere rettsinstans har tidligere kommet fram til at Apples begrensninger for distribusjon og betaling av program ikke er i strid med føderal konkurranselov. Det var denne beslutningen Epic anket inn for høyesterett.

Også Apple hadde anket saken, fordi de var misfornøyd med at den satte stopp for noen av reglene i App Store. Heller ikke den anken ville høyesterettsdommerne behandle.

Apple får igjen selge selskapets Watch-produkter, men i skrivende stund er de merket som «utilgjengelige» på selskapets nettsted.
Les også

Apple har fått medhold – klokkeforbud midlertidig opphevet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.