BEDRIFTSTEKNOLOGI

USAs justisdepartement anker ikke Microsoft-dom

USAs justisdepartement avslo tirsdag å anke kjennelsen fra 23. juni, da ankedomstolen i Columbia omgjorde en avgjørelsen fra en lavere rett om ikke å tillate at Microsoft krever at PC-leverandører forhåndsinstallerer Internet Explorer på hver Windows 95-maskin som selges.

Øystein Kvistad
8. juli 1998 - 13:59

Det var i desember i fjor at en dommer i en lavere rettsinstans ga justisdepartementet medhold i å kreve at Microsoft stopper salget av Internet Explorer (IE) og Windows 95 som ett produkt.

Kjennelsen i U.S. Court of Appeals for the District of Columbia, konkluderte derimot med at Windows 95 og IE er tilstrekkelig integrerte til at Microsoft kan selge dem som ett produkt.

I går tok USAs justisdepartement dommen til etterretning, og uttalte at en ikke vil forfølge saken i denne omgang.

Avgjørelsen, som omfatter Windows 95, betyr at det vil bli svært vanskelig for justisdepartementet å vinne den pågående Windows 98-saken, tror antitrust-advokat Jim Veltrop. Overfor Wired legger han imidlertid til at dette neppe vil legge beskrankninger på departementets forsøk på å forfølge andre programvareselskaper i antitrust-saker.

- Windows 95/98-saken handler i stor grad om hvorvidt man skal tillate en omfattende integrasjon mellom nettleser og operativsystem. Det er imidlertid en rekke andre saker myndighetene kan ta tak i, så det er neppe slutt ennå, verken for Microsoft eller andre, sier Veltrop til Wired.

Avgjørelsen fra 23. juni som nå blir stående, gir dog signaler om at rettsvesenet ikke uansett vil kjøpe justisdepartementets argumenter om at buntingen av en nettleser sammen med et operativsystem, er skadelig for konsumentene og konkurrentene.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.