BEDRIFTSTEKNOLOGI

USAs regjering krever Windows-kildekode

I forbindelse med rettssaken 8. september krever USAs justisdepartement at Bill Gates må sette av to arbeidsdager til vitneboksen og dessuten utlevere kildekoden til Windows.

Eirik Rossen
3. aug. 1998 - 21:50

Departementet ønsker dessuten å stevne ytterligere 16 vitner fra Microsofts ledelse.

Microsoft er ikke villig til å la Gates vitne i mer enn åtte timer. Kravet om utlevering av kildekode avvises som urimelig. Man sier seg likevel villig dersom departementet går med på at koden bare vises til ekspertvitner som for en periode på halvannet år går med på å ikke arbeide for et konkurrerende selskap som driver med et konkurrerende operativsystem. En annen betingelse er at vitnet i ett år framover må avholde seg fra enhver befatning med et prosjekt som har med operativsystemer å gjøre.

Da en rett nylig tilkjente Caldera innsyn i Windows-kildekode, prøvde Microsoft seg med en liknende betingelse, men ble avvist. (Se peker til relatert artikkel i margen til høyre.) Men Caldera måtte gå med på svært strenge betingelser, som blant annet forbyr selskapet fra å dra kommersiell fordel av at dets vitner får granske koden. Calderas rettssak mot Microsoft er berammet til juni neste år.

Observatører betrakter utspillene fra departementet som et svakhetstegn på bakgrunn av at Microsoft vant fram med sin anke mot avgjørelsen i det forrige søksmålet fra departementet. På den andre side antas det at Microsoft må godta en kontrollert utlevering av kildekoden.

Det skal også være fare for at dommeren betrakter utspillene som et utilbørlig uthalingsforsøk fra departementets side.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.