USB 2.0 blir lynrask

USB Promoter Group kunngjorde denne uken at overføringshastigheten i USB 2.0-spesifikasjonen er endelig vedtatt. Økningen i tilgjengelig båndbredde er gigantisk.

USB Promoter Group kunngjorde denne uken at overføringshastigheten i USB 2.0-spesifikasjonen er endelig vedtatt. Økningen i tilgjengelig båndbredde er gigantisk.

USB-portene på dagens PC-er er godt egnet til mindre periferienheter som mus, digitale kameraer og tastaturer, men for å brukes til å overføre data fra eksterne harddisker og avanserte skannere har grensesnittet for lav båndbredde til å være særlig til nytte.

USB Promoter Group annonserte denne uken overføringshastigheten som USB 2.0 vil støtte. Det har tidligere vært spekulert en del om hvor høy denne hastigheten ville bli, men nå er det avgjort at organisasjonen går for den høyeste av de hastighetene som tidligere har vært antydet.

Med en båndbredde på 480 Mbps - 40 ganger raskere enn dagens USB 1.1-standard - vil USB 2.0 kunne brukes til det meste. 480 Mbps - eller 60 megabytes per sekund, om man vil - er nok til å overføre data fra svært raske harddisker uten at grensesnittet blir flaskehalsen. Det samme gjelder overføring av grafikk bra skannere og digitale kameraer. Dette kan med USB 2.0 gjøres på sekunder.

USB 2.0 er en videreutvikling av USB 1.1 og er kompatibel med dagens standard slik at utstyr tilpasses begge de to standardene kan brukes om hverandre, riktignok med begrenset båndbredde.

USB 2.0-spesifikasjonen ventes ferdig i første kvartal av år 2000. Et halvt år senere vil trolig de første produktene med støtte for standarden komme på markedet.

Til toppen