BEDRIFTSTEKNOLOGI

USB 2.0 mye raskere enn forventet

Den neste utgaven av USB vil være to til tre ganger raskere enn tidligere antatt. Teknologien vil dermed kunne bli en alvorlig konkurrent til IEEE 1394/FireWire.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. sep. 1999 - 02:31

USB 2.0 vil bli mye raskere enn tidligere forespeilet. Det er nå snakk om hastigheter på mellom 360 og 480 megabits per sekund, noe som er 30 til 40 ganger raskere enn dagens utgave av I/O-teknologien.

Den eksakte hastigheten til USB 2.0 vil bli spesifisert i et standardutkast som skal utgis i forbindelse med en USB 2.0-utviklerkonferanse i oktober. Men det vil antagelig ta et års tid før teknologien blir tilgjengelig i periferiutstyr og datamaskiner. Formannen i USB Implementers Forum, Jason Ziller fra Intel, antar at det vil finnes et bredt utvalg av USB 2.0-produkter i år 2001.

Ziller tror ikke at USB 2.0 vil konkurrere ut IEEE1394, men at de to teknologiene vil leve side om side - til og med i hver enkelt PC. Han mener at IEEE1394 først og fremst vil brukes sammen med konsumentelektronikk som videokameraer og digitale TV-er, mens USB 2.0 vil brukes sammen med mer datarelatert utstyr som skrivere, skannere og lagringsenheter.

Intel er i utgangspunktet temmelig lunkne til IEEE1394 og det er kanskje ikke så unaturlig. Mens Intel har rimelig god kontroll over USB 2.0 ved at teknologiene er nært knyttet til selskapets x86-arkitektur, kontrolleres IEEE1394 mer eller mindre av Apple.

For brukerne betyr dette stort sett at de må kjøpe hovedkort og systemer som er utstyrt med begge standarder for å være sikre på å kunne bruke alt tilleggsutstyr som kommer på markedet. Dette vil selvsagt gjøre datamaskinene dyrere.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.