ANALYSER

- USB 3.0 viktigst for mobil

SuperSpeed kommer for fullt innen 2012.

Det ble levert over tre milliarder enheter med USB-grensesnitt i 2008.
Det ble levert over tre milliarder enheter med USB-grensesnitt i 2008.
21. sep. 2009 - 12:36

De første produktene med støtte for USB 3.0, også kalt SuperSpeed USB, blir for tiden presentert i ulike sammenhenger. Men trolig vil svært få produkter med slik støtte komme på markedet før i 2010.

Teoretisk innebærer 3.0-standarden overføringshastigheter på inntil 4,8 gigabits per sekund, ti ganger så mye som USB 2.0 støtter.

Analyseselskapet In-Stat har forsøkt å spå hvordan bruken av USB 3.0 vil utvikle seg i årene framover. Selskapets mener den nye generasjonen av teknologien, som er bakoverkompatibel med dagens utstyr, i begynnelsen vil være mest interessant å bruke i forbindelse med utstyr som eksterne harddisker og flashminne-enheter. Andre produktgrupper som trolig vil bli utstyrt med USB 3.0-kontakter er bærbare mediespiller, separate pc-skjermer og digitale stillbildekameraer.

In-Stat mener at 70 prosent av de eksterne harddiskene som leveres i 2012 vil støtte SuperSpeed USB. Omtrent samme andel av bærbare og stasjonære pc-er ventes å leveres med slik støtte. Selskapet spår at det vil være levert 200 millioner flashminne-enheter med SuperSpeed USB-støtte innen 2013.

Det ble levert over tre milliarder enheter med USB-grensesnitt i 2008.
Det ble levert over tre milliarder enheter med USB-grensesnitt i 2008.

Etter hver mener In-Stat at mobiltelefoner vil utgjøre det største markedet for SuperSpeed USB, rett og slett på grunn av den enorme mengden av mobiltelefoner som selges hvert år. Selskapet antar at SuperSpeed USB vil utgjøre 25 prosent av det totale USB-markedet innen 2013.

- SuperSpeed kan etter hvert flyttes utover de bruksområdene som krever den høyeste båndbredden. Men for å oppnå større utbredelse, må kostnadene gå betydelig ned. Det betyr at teknologien må integreres i ASIC-ene (Application-Specific Integrated Circuits) og SoC-ene (System-on-a-Chip) som driver det eksterne utstyret, sier Brian O’Rourke, analytiker i In-Stat, i en pressemelding.

Ifølge analyseselskapet ble det i fjor levert over tre milliarder enheter med USB-kontakt, noe som gjør USB til verdens mens utbredte grensesnitt. Veksten skjer spesielt innen konsumentelektronikk, for eksempel tv-er.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.