USB-minne med fingeravtrykkleser

Sony lanserte nylig en ny USB- og flashminne-basert lagringsenhet som også er utstyrt med fingeravtrykkleser. Dette åpner opp for en rekke sikkerhetsrelaterte muligheter.

Sony lanserte nylig en ny USB- og flashminne-basert lagringsenhet som også er utstyrt med fingeravtrykkleser. Dette åpner opp for en rekke sikkerhetsrelaterte muligheter.

Sonys nye Micro Vault med "Fingerprint Access" er en liten, USB-basert flashminneenhet med en sensor som leser av fingeravtrykk. Lagringskapasiteten er 128 MB.

Opptil ti ulike fingeravtrykk kan lagres i minneenheten, slik at man kan benytte en alternativ finger om den foretrukne skulle bli skadet. Alternativt kan man lagre fingeravtrykkene til flere brukere som skal ha tilgang.

Les også:

Øyet avslører deg (DinSide.no)

Sammen med den nye Micro Vault-enheten følger det med programvare til Windows. Blant mulighetene denne gir er at skjermbeskytteren kun kan skrus av av brukere med registrerte fingeravtrykk. Man kan også sperre eller låse opp utvalgte filer og mapper med fingeravtrykkleseren, både på Micro Vault og på PC-ens harddisk.

Det er også mulig å lagre webadresser sammen med brukernavn og passord i Micro Vault, slik at det bare kreves en fingeravtrykkavlesning når brukeren ønsker å komme inn på disse.

Den nye Micro Vault-enheten er utstyrt med USB 2.0-grensesnitt og har en maksimal avlesningshastighet på 5,5 MB i sekundet. Enheten er likevel kompatibel med datamaskiner som bare har USB 1.1, men med betydelig lavere lesehastighet. Windows 2000, XP og Me støttes umiddelbart. Brukere av Windows 98 og 98 SE må installere en driverrutine som følger med.

Når det gjelder maskinen med Mac OS 10.2.6 eller nyere kan enheten kun brukes til vanlig lagring, da fingeravtrykk- og passordfunksjonaliteten ikke støttes.

Micro Vault med Fingerprint Access ventes å komme på markedet i november. Prisen er oppgitt til 1400 kroner. Med minneenheten følger det en dokkstasjon med 1,2 meter lang kabel for maskiner hvor USB-portene sitter ubekvemt til.

Til toppen