FORBRUKERTEKNOLOGI

USB-pinne er tynnklient

Dell-enhet koples rett på skjerm eller tv.

Dells nye tynnklient er såvidt større enn en USB-pinne, men er avhengig av tv eller skjerm med MHL-utgang.
Dells nye tynnklient er såvidt større enn en USB-pinne, men er avhengig av tv eller skjerm med MHL-utgang.
9. jan. 2013 - 11:48

På den pågående CES-messen i Las Vegas har Dell kunngjort en ny type tynnklient beregnet på både forbrukere og profesjonelle brukere. Enheten er utviklet av selskapets tynnklientavdeling Wyse, og er så vidt større enn en vanlig USB-pinne. Det er kjent under kodenavnet «Project Ophelia».

Enheten har to typer innebygget trådløs kommunikasjon, henholdsvis Bluetooth for å kunne koples til utstyr som mus og tastatur, samt trådløst lokalnett (WLAN).

Den er uten batteri: Strøm hentes fra tv-en eller skjermen som den koples til. Kravet til tv og skjerm er MHL-utgang («mobile high-definition link»). Denne typen utgang er per i dag forholdsvis lite utbredt i både skjermer og tv-er.

Enheten drives av mobiloperativsystemet Android 4. Den kan brukes direkte til nettsurfing og kjøring av Android-applikasjoner. Den kan også settes opp til å kjøre virtuelle pc-er og virtualiserte applikasjoner levert gjennom plattformer som Citrix, Microsoft og VMware. Den kan følgelig brukes både til å aksessere en «personlig nettsky», og til å få sikker tilgang til bedriftstjenester.

I bedriftsmiljø forvaltes enheten som enhver annen tynnklient, gjennom nettskytjenesten Dell Wyse Cloud Client Manager. Denne løsningen skal sikre at Ophelia-enheten kun brukes av autorisert personell, og at rettigheter og tilgang kan styres avhengig av rolle, avdeling og hvor brukeren befinner seg.

Enheten vil komme på markedet i løpet av første halvår. Prisen er ikke oppgitt i pressemeldingen. Ifølge ZDnet skal enheten koste under 100 dollar.

Teknologisk sett virker produktet tiltrekkende, og prisnivået virker interessant. Hvor egnet Ophelia faktisk blir for folk på farten er avhengig av tilgang på skjermer eller tv-er med MHL, og på mus og tastatur med Bluetooth. Må man ha med seg mus og tastatur for å være sikker på å kunne jobbe, virker en bærbar pc, gjerne av typen Chromebook, som en bedre investering.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.