Usedvanlig lang og trang fødsel for ny IT-stiftelse

Connect Norge skal legge til rette for oppstart av bedrifter innen IKT og bioteknologi. Etter en 'laaang fødsel' og konstant pengemangel er stiftelsen endelig igang, og SND går inn med et betydelig beløp i startkapital.

Den 24. september stiftes Connect Norge. Det er ett år etter at bransjeorganisasjonen IKT-Norge tok det første initiativet til å få etablert en sentral Connect-organisasjon her i landet.

Connect er en stiftelse som skal legge til rette for oppstart av bedrifter innen IKT og bioteknologi. - Fødselen har vært lang, men det har vært verdt ventetiden, sier en meget fornøyd generalsekretær Per Morten Hoff på IKT-Norges nettsider.

Selv skriver stiftelsen: "Connect skal gjennom frivillig innsats kople entreprenører med de finansielle, teknologiske og rådgivende ressurser som er nødvendige for å bidra til etablering og utvikling av nye levedyktige foretak i Norge."

Hoff synes det er fint at stiftelsen utvides til å gjelde andre næringer enn IT, og understreker også viktigheten av at Statens Nærings og Distriktsutviklingsfond (SND) går inn i Connect.


Mangel på likvide midler er det som har stoppet tidligere forsøk på at også Norge skal få sin Connect-organisasjon. Connect er etablert i en rekke land og har sitt utspring i USA. I Sverige har Connect eksistert i drøye to år, og har hjulpet et par hundre bedrifter gjennom sitt system.

Stiftelsen er opprettet av IKT-Norge, SND, Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, Forskningsparkene i Norge, Norsk Venture Kapitalforening, Bedriftsforbundet, , Næringslivets Hovedorganisasjon, Universitetet i Oslo, SINTEF, SIVA, Norges Forskningsråd, Handelshøyskolen BI, Connect Vest-Norge v/IT Vest AS, NTNU og Universitetet i Tromsø.

Leif Frode Onarheim er foreslått som styreleder.

Til toppen