JUSS OG SAMFUNN

- Useriøs nettstatistikk fra VG

Verdens Gangs egenreklame for VG Nett som Norges største nettsted er feilaktig og useriøs, hevder Scandinavia Online. Egenreklamen bygger på tall fra Norsk Gallup, som i sine rapporter har SOL som største nettsted.

Morten Øverbye
2. jan. 1998 - 14:10

- Dette er ikke noe annet enn useriøst. VG viser jo til Gallup som kilde i sin annonse, og deres undersøkelse viser at vi er større enn VG, sier informasjonsdirektør Lasse Gimnes i Scandinavia Online til digi.no.

Han reagerer sterkt på en annonsekampanje der Verdens Gang har omtalt seg selv som "Norges største nettsted med over 79.000 lesere hver dag". Kilden som oppgis i annonsen er Norsk Gallups målinger for NAL.

Men ifølge den siste målingen fra Gallup, som er gjort i ukene 46 til 50, er Scandinavia Online landets største nettsted med 117.000 daglige lesere. VG har i disse tallene 73.000 daglige lesere.

Av avisene er VG i en klasse for seg med 227.000 ukentlige lesere, foran Dagbladets 158.000 ukentlige lesere. Også når det gjelder ukentlig dekning er imidlertid SOL større, med 286.000 lesere.

Redaksjonssjef Niels Røine i VGs nettredaksjon mener at avisen kan begrunne sine påstander med at SOL ikke kan regnes som et nettsted.

- Om vi er det største nettstedet blir et definisjonsspørsmål. SOL har veldig stor trafikk på sin inngangsside, mens vi har stor trafikk på hele vårt nettsted. Det kommer helt an på hva du regner inn som en del av SOL-paraplyen, sier Røine og legger til at han ikke ønsker å gå inn i noen begrepskrangel mellom de to søsterbedriftene.

Det ønsket får han ikke oppfylt av Lasse Gimnes. - De får ikke troverdighet av å holde på på den måten. De må følge spillereglene og komme med riktig informasjon. Hadde de sagt Norges største nettavis, så ville det vært riktig, men tallene viser at SOL er Norges største nettsted, sier han.

Gimnes får støtte fra Knut-Arne Futsæter, som er ansvarlig for målingene i Norsk Gallup.

- SOL er det desidert største nettstedet, men av avisene er VG størst, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.