Usikker framtid for WinAmp

Den videre utviklingen av MP3-programvaren WinAmp virker høyst uklar.

Den videre utviklingen av MP3-programvaren WinAmp virker høyst uklar.

Nullsoft, selskapet som er mest kjent for MP3-programvaren WinAmp, er i ferd med å bli tømt for de opprinnelige drivkreftene. De fleste av de sentrale utviklerne har det siste året forlatt selskapet, som ble kjøpt av AOL i 1999.

Det har aldri vært noen hemmelighet at forholdet mellom Nullsoft og AOL ikke alltid har vært det beste. Nullsoft kom med flere kontroversielle produkter etter at det ble AOL-eid, uten at eierselskapet var med på notene. Dette inkluderer fildelingsproduktene Gnutella og WASTE.

Med de sentrale utviklerne ute av systemet, er ser det ut til å være få igjen som kan drive utviklingen av WinAmp videre.

- Tanken på at ingen aktivt utviklere det er definitivt til å klø seg i hodet av, sier en tidligere, anonym WinAmp-utvikler til News.com.

Talskvinne for AOL, Ann Burkart, sier til den amerikanske nyhetstjenesten at selskapet vil støtte WinAmp, som har rundt fem millioner unike brukere i måneden.

Eric Caoili, som fortsatt er ansatt i Nullsoft, avkrefter på Nullsofts nettsted at selskapet er i ferd med å bli nedlagt.

WinAmp var for mange produktet som innledet den etter hvert enorme bruken av MP3-basert musikkfiler.

Til toppen