RESULTATERFINANS

Usikker fremtid for Siemens mobiltelefoner

Siemens er fjerde største på mobiltelefoner, men taper penger og må gjøre et valg.

11. jan. 2005 - 09:10

Stordriftsfordelene skulle tilsi at Siemens tjente godt med penger på sin mobilproduksjon, men så er ikke tilfelle. Siemens tapte rundt 100 kroner per mobiltelefon man solgte i tredje kvartal.

Tapene gjør at selskapet nå arbeider med dramatiske planer for hva som skal skje, men toppsjef Heinrich von Pierer har ikke mange opsjoner. Siemens samarbeider fra før av med den kinesiske mobiltelefonprodusenten Ningbo Bird og det enkleste hadde vært å inngått et tett partnerskap eller solgt mobilvirksomheten til Ningbo Bird. Men dette har nå det kinesiske selskapet avvist.

Siemens har gjort det klart at situasjonen er såpass dramatisk at alle muligheter ligger på bordet når man arbeider med planene. 27. januar skal man ha tatt en avgjørelse om en massiv snuoperasjon med de økte underskudd det vil gi i en overgangsperiode, salg eller nedleggelse, skriver Bloomberg.

Også LG har tidligere sagt nei til et partnerskap eller å få kjøpe Siemens Mobile. Dermed er det ikke mange andre aktører igjen. Men Sony Ericsson og Motorola har en mulighet til å true Nokia med et oppkjøp av det tyske selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.