RESULTATERFINANS

Usikkerhet rundt Proxima-marginer

ASK ønsker ikke å bekrefte opplysninger gitt om marginene i Proxima etter onsdagens presentasjon av resultatet for andre kvartal. digi.no presiserer at selskapet er korrekt sitert.

Jørgen Christiansen
15. juli 1998 - 15:55

Etter onsdagens presentasjon av resultatene i ASK ASA for andre kvartal 1998, fikk en gruppe analytikere og digi.no opplyst fra selskapet at bruttomarginene i Proxima hadde ligget på 16-18 prosent i andre kvartal.

Dette indikerer indirekte at brutto-marginen i "gamle ASK" for kvartalet var minst 39 prosent. Tatt i betraktning at ASK i forrige kvartal hadde en brutto-margin på 35,1 prosent og for 1997 under ett hadde en bruttomargin på 38,6 prosent er dette et høyt tall. Markedet har ventet at marginene vil være synkende.

Samtidig sa Ole J. Fredriksen under presentasjonen at omsetningen i det Europeiske markedet hadde vært meget hyggelig og bidro til at selskapet "holdt på" marginene.

Finansdirektør Ole Neergaard sier til digi.no at han er overrasket over at informasjon om bruttomarginen i Proxima ble gitt. Dette begrunner han med at selskapet har funnet at de endringene som nå skal skje i selskapet, gjør det umulig å fortsette å gi slike tall til markedet i fremtiden. Han sier også at hans umiddelbare reaksjon er at tallet (16-18 prosent) høres noe lavt ut.

digi.no vil presisere at denne informasjonen ble gitt fra selskapet etter presentasjonen. Dette er også bekreftet ved kontakt med andre tilstedeværende.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.