Usikkert marked for IT-jobber

Europeiske teknologiselskaper opplever på langt nær like drastisk nedbemanning som IT-selskapene i USA. Likevel finnes det signaler som tyder på at det europeiske IT-jobbmarkedet begynner å sakne farten.

Europeiske teknologiselskaper opplever på langt nær like drastisk nedbemanning som IT-selskapene i USA. Likevel finnes det signaler som tyder på at det europeiske IT-jobbmarkedet begynner å sakne farten.

Rekrutteringsbyråer mener etterspørselen etter kvalifiserte folk med IT-kompetanse fremdeles er meget høy, men sier at nedgangen i den amerikanske økonomien har skapt en del usikkerhet.

Carole Hepburn, markedsansvarlig i rekrutteringsselskapet Computer People, sier til Wall Street Journal at det for øyeblikket er litt nervøsitet i bransjen. Ifølge Hepburn har amerikanske teknologiselskaper begynt å bremse på rekrutteringen i Europa.

Hittil har oppsigelsene av IT-ansatte i Europa vært moderate, i forhold til kuttene i USA.

WSJ melder at Bookham Technology (et britisk selskap som driver med fiberoptikk-komponenter) i forrige uke kunngjorde at de måtte si opp 150 personer, eller 15 prosent av arbeidsstokken.

Også Psion opplyste i forrige uke at de kutter staben med rundt 100 ansatte. Franske Groupe Bull sa i november at de ville si opp 10 prosent av arbeidsstokken, rundt 1800 ansatte, de neste 18 månedene.

Teknologi-rekrutterere WSJ har vært i kontakt med sier det kan ta litt tid før nedgangen i den amerikanske økonomien får en innvirkning på arbeidsmarkedet i Europa.

- Mange av selskapene er ikke fulltallige enda, og holder fortsatt på med rekruttering selvom de er bekymret for økonomien, sier Geoffrey King, sjef for Cambridge Recruitment Consultant, til WSJ.

King kan berolige jobbsøkere med at det fortsatt vil være stor etterspørsel etter kompetente folk som kan designe halvledere. Dessuten tror han at selv om teknologiselskaper bremser rekrutteringen, så vil selskaper i andre sektorer raskt snappe opp kompetent IT-arbeidskraft. Hans rekrutteringsfirma er i gang med et oppdrag der de skal skaffe 800 IT-folk til luftfartsindustrien.

Til toppen