Ut av Apple-toppledelsen

Cook flytter toppleder til «spesialprosjekter».

Ut av Apple-toppledelsen
Apples mektige toppsjef, Tim Cook, har gjort endringer i toppledelsen. Hva som er årsaken er mildt sagt uklar, noe som er typisk for IT-selskapet. Bilde: ChinaFotoPress/Getty Images/All Over Press

I fjor høst ble det kjent at mangeårig Apple-direktør Bob Mansfield skulle lede Apples da nyopprettede «Technologies» divisjon. Han har tidligere ledet maskinvare-divisjonen til IT-giganten, men skulle da gi seg i kast med større oppgaver.

Men i helgen forsvant Mansfields navn fra oversikten over toppledere i Apple. Biografien til den mangeårige lederen forsvant også fra nettsidene, uten en forklaring. Søndag kveld fikk teknologibloggen AllThingsD.com imidlertid delvis svar på hva som skjer fra en Apple-talsperson.

Bob Mansfield fikk 2 millioner dollar i måneden for å komme tilbake til Apple i fjor høst. Nå er han ute av toppledelsen i selskapet.
Bob Mansfield fikk 2 millioner dollar i måneden for å komme tilbake til Apple i fjor høst. Nå er han ute av toppledelsen i selskapet. Bilde: Apple

– Bob vil ikke lengre være en del av Apples toppledelse, men vil fortsette i Apple og jobbe med spesialprosjekter og rapportere til toppsjef Tim Cook, opplyser Apple-talsperson Steve Dowling til AllThingsD. Noe informasjon utover dette nektet talspersonen å komme med.

Mansfeild sa egentlig opp sin stilling i Apple i fjor sommer, men kom altså tilbake som en del av toppledelsen i fjor høst. Da fortalte toppsjef Cook at han hadde sagt seg villing til å være i Apple de neste to årene, i bytte mot en lønnspakke på to millioner dollar i måneden. At han ikke overlevde ett kalenderår kan enten bety at han ikke har lykkes, eller at han blir flyttet til viktigere oppgaver.

Tidligere i sommer ble det kjent at Apple har rekruttert tidligere toppsjef for motehuset Yves Saint Laurent, Paul Deneve, i en mystisk toppjobb også beskrevet som «spesialprosjekter». Han skal også rapportere direkte til Cook.

    Les også:

Les mer om: