Ut og inn med Stein Onsrud

Stein Onsrud, tidligere toppsjef i Opticom og Computer Associates, overtar som ny daglig leder i Internett-selskapet FIRM, etter gründer Bjørn Haugland.

Stein Onsrud, tidligere toppsjef i Opticom og Computer Associates, overtar som ny daglig leder i Internett-selskapet FIRM, etter gründer Bjørn Haugland.

For ett år siden, i februar 1999, sa Stein Onsrud opp sin stilling etter ti år som Norden-sjef for Computer Associates. Han gikk på dagen, for å "gå inn i en tenkefase". Etter tre måneder ble han ansatt som administrerende direktør i Opticom, en stilling han hadde i åtte måneder.

I januar ble det kjent at han sluttet i Opticom, grunnet uenighet med de to mektige engelske eierne Thomas Fussell og Robert Keith.

Og nå tar han altså over ledelsen i programvareselskapet FIRM (Future Information Research Management). Selskapet har utviklet og selger nettbasert programvare for datainnsamling.

- Vi står overfor en revolusjon i innsamling og behandling av markedsinformasjon. De data som det før tok fra fire til seks uker å skaffe, kan nå leveres på bare noen dager. Veksten i netthandelen har fått behovet for programvareløsninger som kan forutsi fremtidig kjøperadferd til å ta av, sier Onsrud i en pressemelding.

Den tidligere Opticom-sjefen går også inn med seks millioner kroner på eiersiden i FIRM.

Onsruds oppgave blir å utvikle selskapets organisasjon og å inngå strategiske allianser internasjonalt. - Vi regner med å ansette 100 nye medarbeidere i året som kommer, og vil også etablere salgs- og supportkontor i USA i tillegg til det allerede eksisterende Londonkontoret, sier han.

FIRM-gründer og avtroppende direktør Bjørn Haugland har tidligere sagt til digi.no at han var på jakt etter "en administrerende direktør med internasjonal legning og erfaring med programvare og Internett."

- Onsrud har lang erfaring i oppbygging av salgs- og markedskanaler. Vi har fått den best tenkelige personen til å løse utfordringene vi står overfor, sier Haugland i pressemeldingen.

Selv vil han, som den gründeren han er, konsentrere seg om utvikling av nye forretningsområder.

Til toppen