Utbredt brikkegrensesnitt får økt hastighet

En helt ny utgave av brikke-til-brikke-grensesnittet HyperTransport vil trolig annonseres neste uke.

En helt ny utgave av brikke-til-brikke-grensesnittet HyperTransport vil trolig annonseres neste uke.

Neste generasjon av HyperTransport ventes å bli annonsert av HyperTransport Technology Consortium førstkommende mandag. Det er snakk om versjon 2.0 av teknologien, som sørger for kommunikasjon mellom ulike brikker i en del datasystemer, blant annet AMDs Opteron og Athlon 64-systemer, Apples G5-maskiner og Nvidias nForce-brikkesett som benyttes av blant annet Microsofts Xbox.

Ifølge eWeek vil versjon 2.0 av HyperTransport øke gjennomløpshastigheten fra 12,8 GB/s til 22,4 GB/s gjennom å inkludere tre nye hastighetsklasser. Stemmer dette, er det snakk om en mindre økning enn det som ble antydet av konsortiet for omtrent ett år siden. Da var det snakk om at det ville være mulig sende 40 GB med data gjennom bussen per sekund.

De tre nye hastighetsklassene er på 2,0, 2,4 og 2,8 gigaoverføringer per sekund, ved å benytte klokker med hastighet mellom 1 og 1,4 GHz. Systemer basert på HyperTransport 1.0 benytter en klokke på 800 MHz. Bussbredden er derimot uendret. Hver av bussene, som enveis, har en bredde på 2, 4, 8, 16 eller 32 bits.

HyperTransport 2.0 skal i tillegg kunne kobles til PCI Express-adaptere. PCI Express og HyperTransport ble tidligere ansett som konkurrerende standarder, med støtte fra henholdsvis Intel og AMD.

Det ventes at de første produktene basert på den nye spesifikasjonen vil komme på markedet i andre halvdel av 2004.

Til toppen