RESULTATERFINANS

Utenlandsk aksjehandel fortsatt for de få

Selv om mye det står mye i media om forlokkende muligheter i utenlandske aksjemarkeder, er det fortsatt få som kjøper aksjer på tvers av landegrensene.

Oddmund Grøtte
22. nov. 2000 - 10:48

Net Fonds ASA var den første til å tilby amerikansk handel via Internett. Det var den 25. september at den første handelen ble gjennomført i Intel-aksjen på Nasdaq, en dag før E-Trade Norge startet handel i USA fra Norge.

To måneder etter starten er det fortsatt få som handler i amerikanske aksjer. Net Fonds ga ti aksjehandler med gratis kurtasje da de lanserte, og ifølge daglig leder Rolf Dammann bidro dette til økt interesse.

- Det er de som er aktive på det norske markedet som er først ute med å handle i USA, sier Dammann til digitoday.no.

- På det meste har vi hatt 60 handler i USA i løpet av en dag, men fortsatt er det et godt stykke igjen til dette blir særlig utbredt. Det er først og fremst de store teknologiselskapene på Nasdaq som det handles mest i; for eksempel Sun, Oracle, Cisco, Microsoft og Intel. Vi tilbyr også handel i tyske aksjer, men dette er mindre populært enn de amerikanske, forteller Dammann.

Dammann tror at lavere kurtasje kan bidra til økt handel. Selv har Net Fonds senket kurtasjen fra 225 til 175 kroner per handel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.