KARRIERE

Utenlandske studenter skal redde IT-mangelen

AIESEC tilbyr IT-spisskompetanse, men Norge må kjappe seg før danskene snapper dem opp.

24. okt. 2007 - 08:54

I 2004 snudde pendelen. Etter flere år med massive kutt av hoder, ble plutselig problemstillingen snudd og bedriftene begynte å kive om de gode godene.

Etterhvert som engelsk er blitt et forretningsspråk i mange bedrifter, har flere norske selskaper med internasjonal forankring som blant annet Opera, Fast og Trolltech gått til den internasjonale studentorganisasjonen AIESEC for å hente hoder.

Men nå må Norge skynde seg å få tak i hodene, før danskene snapper dem.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten vil nemlig den danske IT-bransjen hente tusenvis av IT-studenter til Danmark fra AIESEC.

AIESEC hevder at de kan formidle kontakt til 1.300 høykvalifiserte IT-spesialister fra hele verden, og foreningen tilbyr også å stå for visum, bolig og andre praktiske nødvendigheter.

Den danske IT-bransjen sliter med å fylle 6.000 IT-stillinger, og tilbudet om utenlandsk arbeidskraft har vekket stor jubel hos IT-bransjeforeningen i Danmark.

- Vi er klar til å hente dem alle 1.300 i limousiner på flyplassen. Jeg ringer AIESEC i morgen så vi i fellesskap kan få satt i gang en informasjonskampanje for våre medlemmer, sier den danske bransjeorganisasjonen.

AIESECs kandiater ansettes ofte i 2-18 måneder etter spesifikke krav fra arbeidsgiverne. Cirka 60 prosent blir likevel fast ansatt.

I øyeblikket har AIESEC 20 personer plassert i danske virksomheder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.