Utfør det første jobbintervjuet over Internett

Rekrutteringsselskapet Jobline lar bedrifter foreta førstegangsintervjuer av de aktuelle jobbsøkerne over Internett. Fint for dem med klamme hender.

Rekrutteringsselskapet Jobline lar bedrifter foreta førstegangsintervjuer av de aktuelle jobbsøkerne over Internett. Fint for dem med klamme hender.

Ved å dele ut webkameraer til kandidater og kunder, mener Jobline at rekrutteringsprosessen vil bli enda raskere for selskaper på jakt etter nye medarbeidere.

Jobline har alledere sendt ut kameraer til et utvalg av sine kandidater. I tillegg har en del av bedriftene fått et webkamera. Etter en enkel installering på PC-en, skal den være klargjort for jobbintervju.

En av årsakene til at de har utviklet denne løsningen er at bedrifter ofte henter folk fra andre deler av landet - eller fra utlandet.

- Det er ikke slik at bedrifter kun henter nye medarbeidere fra lokalmiljøet. Den neste medarbeideren til et Oslo-firma kan i dag like gjerne oppholde seg i Ålesund, i Narvik eller i Berlin, som på Grünerløkka. For å hjelpe våre kandidater til å bli mer tilgjengelige og bedriftene til å foreta den første siling på en effektiv måte, har vi utviklet denne løsningen, Jobline-direktør Haakon Gellein i en pressemelding.

Et utvalg av jobbsøkere og arbeidsgivere vil, i alle de 12 landene Jobline er representert, få webkameraer til disposisjon.

- Norske kandidater med gode språkferdigheter er attraktive i en rekke land. Vi tror at tilbudet vårt kan hjelpe dem som allerede har CV-ene sine ute på flere språk til å komme i direkte kontakt med arbeidsgivere over hele Europa. Med intervju over nettet reduserer vi terskelen for å få til førstegangsintervjuet dramatisk. En jobb i Barcelona, London eller Paris er sikkert en erfaring mange nordmenn kan ønske seg. Nå kan vi lettere virkeliggjøre den, sier Gellein.

I dag er det kun et begrenset antall som får kameraer til disposisjon fra Jobline, men teknologien skal snart gjøres tilgjengelig for alle med webkameraer.

- Da blir en investering på i overkant av 1.000 kroner kanskje billetten til en spennende stilling i Napoli eller muligheten for å hente dyktige medarbeidere fra Sveits, tror Gellein.

Til toppen