Utfordrer ATI og Nvidia med ny grafikkbrikke

Brikkeprodusenten SIS vil konkurrere med de dominerende grafikkbrikkeprodusentene med en ny brikke med DirectX 9.0-støtte.

Silicon Integrated Systems (SIS) er mest kjent for brikkesett til hovedkort, men har i en periode også produsert GPU-er (Graphics Processing Unit).

Selskapet annonserte nylig Xabre II-brikken, en brikke SIS vil rette inn mot gapet som har oppstått mellom ATI Technologies Inc.s 9500 og 9700-brikker, og den tilsvarende nisjen mellom Nvidias GeForce4 og GeForce FX-brikker.

Xabre II vil blant annet støtte versjon Pixel Shader 2.0 og Vertex Shader 2.0 som inkluderes i Microsofts DirectX 9.0 API (Application Programming Interface).

Ifølge ExtremeTech vil brikken også være utstyrt med åtte pikselpipelines, en teknologi som selskapet kaller OctaPipe.

Ifølge Chris Lin, visepresident ved SIS' divisjon fo multimediaprodukter, vil brikken ha fire 3D-pipelines. I stedet for en verteks-enhet, har SIS snekret sammen det selskapet kaller en "vertexlizer", som sender en del av verteksberegningene tilbake til PC-ens CPU.

- Dette lar oss skalere ganske bra ved raskere prosessorhastigheter, sier Lin til ExtremeTech.

- Egenskaper som XmartVision og XmartDrive finjusterer visningsinnstillingene for optimalisert 2D- og 3D-grafikk, samtidig som at brikken klokkes ned når den ikke utfører intensive 3D-beregninger. Dette forbedrer batterilevetiden og også levetiden til selve brikken, siden varmeutviklingen reduseres.

Xabre II vil ha en klokkehastighet på minst 300 MHz på for både kjernen og minnet. Den vil også støtte 8X AGP.

Til toppen