Utfordrer de store til ERP-duell

24SevenOffice tror en «benchmark» vil synliggjøre fordelene med web-basert ERP.

24SevenOffice tror en «benchmark» vil synliggjøre fordelene med web-basert ERP.

24SevenOffice (tidligere Kontorplassen.no) har gjort stor suksess med å tilby leie av ERP-løsninger over nett.

At ERP-leverandrørene ser på de små web-tilbyderne som truende, viser ikke minst interessen for oppkjøp av 24SevenOffice fra to av de største ERP-aktørene i Europa.

– Vi går forbi mange av de etablerte ERP-leverandørene både i funksjonalitet og hastighet på mange områder, og opplever nå et paradigme skifte, sier forretningsdirektør Staale Risa i 24SevenOffice til digi.no.

Han spør seg hvem som framover vil kjøpe server, drifte servere, ta backup selv, installere programvare, oppgradere maskinvare og programvare og betale høye kostnader, når web-basert kan være både raskere, billigere, sikrere, og rikere på funksjonalitet.

Risa mener det nå er på tide at det blir opprettet en standardtest – «benchmark» – for å sammenlikne web-basert med lokalt installert programvare. Der bør det kunne sammenlignes tiden det tar å gjøre de viktigste og mest dagligdagse oppgavene fra ERP over nett og opp mot et eller flere tradisjonelle systemer.

Risa etterspør en funksjonsoversikt som tar utgangspunktet i hva absolutt alle små og mellomstore bedrifter trenger. Han foreslår følgende kriterier som kan brukes som sammenligning:

  • Legge inn ny kunde
  • Nytt produkt
  • Registrere bilag
  • Opprette en faktura med 20 produkter
  • Hvor mange ganger en kunde må legges inn for å sende e-post
  • Registrere et tilbud
  • Registrere en ordre
  • Føre og bokføre et bilag.

– Jeg tror publikum og bransjen vil bli svært overrasket over resultatet. Jeg sier ikke det at vi vil «vinne», men at forskjellene nå endelig er så godt som visket ut, sier Staale Risa.

Det er først og fremst mot små og mellomstore bedrifter 24SevenOffice retter seg mot med sine web-baserte løsninger for ERP og CRM «on demand». Selskapet tilbyr hele produktspekteret av forretningsmoduler som økonomi, administrasjon, person, innkjøp, logistikk og kundehåndtering (CRM).

Løsningene er egenutviklet.

Til toppen