Utfordrer iPad med Android-fjøl

MSI baserer tavle-pc på ny Nvidia-teknologi.

Nvidia Tegra-basert tavle-pc fra MSI
Nvidia Tegra-basert tavle-pc fra MSI

MSI baserer tavle-pc på ny Nvidia-teknologi.

MSI viste under Consumer Electronics Show fram en prototyp på en tavle-pc basert på Android-plattformen og Nvidias Tegra-brikkesett.

I et intervju med Digitimes denne uken, sier selskapets salgsdirektør, Sambora Chen, at det vil lansere en tavle-pc basert på denne plattformen i løpet av andre halvdel av 2010. Veiledende pris er 500 dollar, i praksis det samme som den billigste modellen av Apples iPad.

MSI planlegger å komme med flere ulike modeller, basert på etterspørsel i markedet, men ifølge Chen vil den første modellen leveres med 10-tommers berøringsskjerm og støtte for trådløs oppkobling.

Noe av årsaken til at MSIs maskin først kommer til høsten, kan være ønsket om å bruke Nvidias Tegra 250-brikker. Disse ble lansert så sent som i begynnelse av januar og skal ha langt mer å tilby enn den første generasjonen.

Det antas at Apples A4-prosessor er delvis basert på ARM-arkitektur. Dette gjelder også Tegra-produktene. Tegra 250 bygger på en tokjernet versjonav at ARMs Cortex-A9 MPCore-prosessor og skal kunne operere med klokkehastigheter på opptil 1 GHz.

Nvidia Tegra-basert tavle-pc fra MSI
Nvidia Tegra-basert tavle-pc fra MSI

Nvidia hevder at Tegra 250 åpner for systemer med som kan spille av HD-video kontinuerlig i 16 timer, eller musikk i 140 timer, før batteriet må lades. Hvor nær dette er sannheten, vil først vise seg når konkrete produkter kommer på markedet, men Nvidia legger lista høyt og lover enestående batterilevetid.

Tegra 250 støtter blant annet HDMI og full HD-oppløsning (1080p), samt LCD-skjermer med opptil WSXGA+-oppløsning (1680x1050 piksler). 3D-ytelsen skal være dobbelt så høy som dagens generasjon. Det loves dessuten maskinvareakselerert koding og dekoding av H.264-video og JPEG-bilder, samt av en rekke lydformater.

    Les også:

Til toppen