Utfordrer iPod med trådløst musikksalg

Yahoo og SanDisk skal lokke kunder bort fra Apple ved å la kundene handle musikk direkte fra MP3-spilleren.

Utfordrer iPod med trådløst musikksalg

Yahoo og SanDisk skal lokke kunder bort fra Apple ved å la kundene handle musikk direkte fra MP3-spilleren.

Trekløveret iPod, iTunes og iTunes Store har hittil vist seg å være en uslåelig kombinasjon. Riktignok velger mange kunder andre MP3-spillere enn Apple sine, men iPod har stadig en svært dominerende markedsposisjon.

Selv om enkelte av Apple konkurrenter har gitt opp, gjelder det på ingen måte alle. Noen våger også å prøve på nytt.

I går annonserte Sandisk et partnerskap med Yahoo! Music, musikktjenesten til Yahoo. Partnerskapet inkluderer egne musikktjenester som SanDisks nyeste MP3-spiller, Sansa Connect, som har WLAN-støtte. Kundene kan dermed kjøpe og laste ned musikk direkte til MP3-spilleren uten at den må være tilknyttet noen PC. Alt som kreves er tilgang til et trådløst nettverk knyttet til Internett.

Enheten støtter blant annet Yahoo Musics abonnementstjeneste, Unlimited To Go. Dessuten skal brukerne av Sansa Connect kunne lytte til LAUNCHcast Internet radio, se på bilder i Flickr.com og se hvilken musikk deres kontakter i Yahoo! Messenger eller andre Sansa Connect-eiere i nærheten lytter til.

Selve musikkspilleren leveres med 4 GB innebygd flashminne og støtte for et microSD-kort i tillegg. Enheten har 2,2 tommers skjerm. Den støtter primært MP3- og WMA-filer og er nå tilgjengelig i USA for 250 dollar. Det er uklart om den vil selges i Europa - den vil først bli tilbudt i Canada mot slutten av 2007.

Ifølge Wall Street Journal er ikke Sansa Connect den første MP3-spilleren som kan laste ned musikk trådløst. Avisen nevner blant annet MusicGremlin, som har tilbudt en slik spiller. Men den skal ha solgt temmelig dårlig.

- Jeg tror ikke det er sannsynlig at noen vil kunne stjele andeler fra Apple basert på en maskinvarebasert funksjonalitet, sier Stephen Baker, analytiker i NPD Group, til Wall Street Journal. Mange tror at det eneste som virkelig vil kunne utfordre Apples iPod er mobiltelefoner med musikkfunksjonalitet. Allerede skal Sony Ericsson ha solgt mer enn 20 millioner Walkman-mobiler. Det er ikke tilfeldig at Apple snart kommer med en mobiltelefon med iPod-funksjonalitet - iPhone.

Til toppen