Utfordrer Microsoft med Google Apps Premium

Google har funnet ut at tiden er inne for å lansere et angrep på Microsoft Office.

Utfordrer Microsoft med Google Apps Premium

Google har funnet ut at tiden er inne for å lansere et angrep på Microsoft Office.

Microsoft-gründer Bill Gates skjønte tidlig at Google kunne bli en farlig konkurrent for hans selskap. Google selv har nedtonet trusselen de eventuelt kan være for Microsoft ved å unngå en direkte konfrontasjon gjennom å gå direkte på Microsofts kjerneområder. Det er imidlertid i ferd med å endres.

Fra og med i dag går Google mer offensivt til verks mot Microsofts kjerneprodukt Office og tilhørende Exchange Server.

Selskapet lanserer Google Apps Premier Edition, en samlepakke nettbaserte tjenester innen epost, kalenderfunksjonalitet, teksbehandling, regnark og personlige hjemmesider, til næringslivskunder. Prislappen ligger på 50 dollar per bruker per år.

Selv om disse tjenestene langt fra er like avanserte og omfattende som Microsofts etablerte produkter, forventes det at mange vil ta skrittet over. Prisen er langt lavere enn for Microsofts alternativ og kundene som velger denne løsningen slipper unna mange dyre og tidskrevende arbeidstimer med å installere og drifte løsningene.

Inkludert i prisen er også telefonsupport og garantert oppetid.

Selv om det tilsynelatende er små selskaper som først vil ta i bruk, er det også mange store selskaper som ivrer etter å bytte ut sin Microsoft-baserte løsning med lokalt installert programvare på Windows-maskiner.

digi.no har tidligere skrevet om at Pixar Animation Studio ser på systemet og nå kan Financial Times fortelle at amerikanskje giganter som Procter & Gamble, samt General Electric, kjører pilot programmer for å se om løsningen kan være god nok for deres behov. Foreløpig er det imidlertid snakk om et mindre antall ansatte.

Til toppen