Utfordrer Nokia med DRM-fri musikk

I motsetning til Nokia satser Sony Ericsson på stor frihet for brukerne i selskapets nye nedlastingstjeneste.

Utfordrer Nokia med DRM-fri musikk

I motsetning til Nokia satser Sony Ericsson på stor frihet for brukerne i selskapets nye nedlastingstjeneste.

Nokia lanserte i fjor høst en musikktjeneste for brukere av selskapets mobiler, Nokia Music Store. Men Nokias tjeneste gir kundene liten frihet. For å kunne bruke tjenesten, kreves det at brukerne benytter en PC med Windows XP eller Vista. Dessuten kan kun Internet Explorer benyttes. Dette henger selvfølgelig sammen med at musikkfilene er utstyrt med Microsofts DRM-løsning, en løsning som krever bruk av den nevnte programvaren.

    Les også:

I dag lanserte Sony Ericsson en lignende nedlastingstjeneste, PlayNow. Tjenesten er i først omgang tilgjengelig for brukere i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Det er flere ting som skiller PlayNow fra Nokia Music Store, men det viktigste er kanskje at musikkfilene som selges via PlayNow er uten noen form for kopisperrer.

Tjenesten kan benyttes fra både PC og en rekke av Sony Ericssons mobiltelefoner. Filene som lastes ned, leveres enten som 320 kbit/s MP3 eller 64 kbit/s AAC, avhengig av om det er en PC eller mobiltelefon som er mottakeren. Pris per spor ligger på mellom 8 og 10 kroner, avhengig av betalingsmåte.

Selv om man blir bedt om å oppgi en Sony Ericsson-modell under registreringen, er det ingenting som hindrer også brukere av andre mobiler å kjøpe musikk som laste ned musikk til PC-en.

I alt skal Sony Ericsson ha lisensiert over fem millioner musikkspor, også fra en del norske artister.

I tillegg til vanlige musikkfiler, tilbyr Sony Ericsson også annen innhold til kundenes mobiler gjennom PlayNow. Blant annet skal det til være mobilmodell som støttes finnes mer enn 250 ulike spill, i tillegg til ringetoner, temaer og bakgrunner. En del av innholdet tilbys gratis.

Til toppen