Utfordrer Verisign på pris

En ny Verisign-konkurrent i Norden lover sertifikattjenester til sterkt reduserte priser.

En ny Verisign-konkurrent i Norden lover sertifikattjenester til sterkt reduserte priser.

Tre tidligere danske ansatte i Verisign hopper av og starter konkurrerende virksomhet. Verisign leverer digitale autentiseringstjenester og produkter, og anses som det globalt største på sitt felt.

Nå skal de tre danskene ta rotta på Verisign ved å alliere seg med den argeste konkurrenten og redusere prisene med opptil 75 prosent.

I selskapet Trustzone skal danskene kapre det nordiske markedet ved å tilby SSL-sertifikater, som er selskapets hovedprodukt.

En av stifterne, Jacob Højmark Nielsen, forteller til digi.no at Trustzone forventer 500 kunder i inneværende år. Han har allerede skrevet kontrakter med flere norske selskaper.

Alle selskaper med online-bestillinger og -tjenester er interessante, alt fra små selskaper til storheter som EDB Business Partner og DnB Nor.

Danskene forlot Verisign i august og september og har siden inngått avtale med en av Verisigns største amerikanske konkurrenter, Geotrust, om å bli nordisk forhandler, forteller Højmark Nielsen.

– I forbindelse med overtagelsen fra amerikanerne skjedde det en del sentralisering og amerikanisering som fikk flere ansatte til å forlate virksomheten, blant annet oss tre, sier han.

Nå vil Trustzone-folkene gi den tidligere arbeidsgiver kamp på pris og leveringstider på SSL-sertifikater.

Sertifikatene brukes til sikre forbindelser ved utveksling av følsomme data over Internett, som for eksempel kredittkort eller CPR-opplysninger.

Højmark Nielsen forklarer at Verisign indirekte sitter på opp mot 83 prosent av markedet med SSL-løsninger i Norden. Markedets andre store vinner er Thawte, som er en heleid datter av Verisign.

Han innser at Trustzone tar opp en formidabel konkurranse, men tror på gode sjanser med den nye amerikanske samarbeidspartneren i ryggen.

Geotrust er isolert sett størst på det amerikanske marked, men legges Verisigns og Thawtes markedsandele sammen, er de to selskapene fortsatt førende.

– Vi går helt klart i konkurranse med Verisign, og vi forventer ikke at selskapet stryker oss med hårene. Men vi mener at vi kan levere SSL-løsninger opp mot 75 prosent billigere enn Verisign, hevder Jacob Højmark Nielsen.

Selskapet har foreløpig bare de tre stifterne som ansatt med base i København.

Til toppen