AVTALER & KONTRAKTER

Utfordret IT-bransjen

Fullt hus på digi.no sitt første toppmøte.

12. juni 2012 - 11:25

Mandag morgen gikk digi.no sitt første Toppmøte av stabelen på Hotel Continental i Oslo. Over seksti tilhørere fikk høre om de viktigste IT-utfordringene og strategiene til fire av de mest toneangivende lederne i offentlig sektor.

Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen satte tonen da han som første foreleser fortalte om regjeringens strategi for digitalisering av offentlig sektor.

Som statsråd ved statsministerens kontor er han en av statsminister Jens Stoltenbergs viktigste medarbeider og han har ledet regjeringens arbeid med det omfattende og ambisiøse digitaliseringsprosjektet fra første dag.

I sitt foredrag oppfordret han IT-bransjen om å bidra til løftet.

– For å hente et utrykk fra ishockeyens verden: Gå dit pucken kommer, sa Schjøtt-Pedersen som også ba bransjen bidra til at staten blir gode innkjøpere gjennom å komme med de gode eksemplene og presentere gode råd og forslag.

Store investeringer

Viseadministrerende direktør Steinar Marthinsen i Helse Sør Øst var neste foredragsholder. Han leder Norges største helseforetak sin innsats innen IT og kunne redegjøre for de omfattende planene og investeringene som må foretas de nærmeste årene.

En som er midt oppe i omfattende omlegging er Nina Aulie i NAV. I 2006 ble det gjennomført en omfattende reform av velferdstjenestene som skapte giganten NAV, som alene bruker en tredjedel av statsbudsjettet.

IT-utfordringene Aulie kunne presentere deltagerne på Toppmøtet er ikke å kimse av. De har fått store bevilgninger over statsbudsjettet til noen svært store løft og avdelingen Aulie leder skal ansette over 100 nye medarbeidere for å modernisere måten NAV forvalter sitt oppdrag.

Digitalt forsvar

Sist ut var Petter Jansen som leder forsvarets logistikkorganisasjon (FLO). Han styrer rundt halvparten av forsvarsbudsjettet og er en ikke ubetydelig innkjøper av teknologi.

Forsvaret, kunne Jansen fortelle, har på mange måter tatt digitaliseringsløftet på operasjonelt nivå. Det norske forsvaret er et av de mest avanserte i verden.

Men nå begynner arbeidet med å digitalisere og modernisere logistikk og systemer som ligger bak.

Varsler flere toppmøter

– Vi er veldig fornøyd med å ha gjennomført det første Toppmøtet og det kommer flere. Responsen etter mandagens arrangement har vært svært god. Jeg tror mange sitter pris på at vi ikke lager markedsføringsarenaer men et arrangement som gir svært mye innsikt og kunnskap, sier Sigvald Sveinbjørnsson som er redaktør i digi.no.

Til forskjell fra det som er vanlig for IT-arrangementer var det ikke noen sponsorer og det var heller ikke noen leverandører som fikk presentere sine produkter og tjenester for publikum.

– Vi ønsker å lage den aller beste møteplassen for bransjen, der aktørene får innsikt og kunnskap fra de viktigste premissleverandørene: de som skal kjøpe og bruke tjenestene, sier Sveinbjørnsson som røper at de allerede er i gang med planleggingen til høstens arrangementer.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.