BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utfordringer ved overgang til Windows 7

Bedrifter har faktisk mye å grue seg for, viser en kartlegging gjort av Tech Target.

23. mai 2011 - 14:31

Tiden er i ferd med å renne ut selv for de mest ihuga forsvarerne av Windows XP. Det inspirerer leverandører av verktøy for å takle overgangen, til å være frampå i å advare mot de mange fallgruvene man må unngå.

Res Software anbefaler å kombinere oppgradering til Windows 7 med overgang til virtuelle arbeidsflater. De konkurrerer med blant annet Citrix og Microsoft selv.

Res har fått analyseselskapet Tech Target til å kartlegge omfanget av den kommende bedriftsoppgraderingen til Windows 7, og de utfordringene som bedriftene ser for seg.

Mange ansatte vil få Windows 7 samtidig med nye pc-er. Samtidig vil 250 millioner få byttet ut operativsystemet på pc-en de allerede disponerer. De frykter å miste «personlige ting» som bokmerker («favoritter»), brukernavn med passord, private dokumentmapper, skjermsparere med mer. IT-avdelinger frykter mye overtid, feil i overføringer, sikkerhetsproblemer underveis og ekstra mange henvendelser til brukerstøtte.

Undersøkelsen til Tech Target omfatter 1500 IT-ledere fordelt på USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Nederland. Nær halvparten har startet migreringen til Windows 7 eller tar sikte på å gjøre det snart. Nesten seks av ti ser for seg at alle brukere vil være over på Windows 7 innen oktober i år.

Mye bekymrer dem:

  • 45 prosent ser for seg problemer knyttet til å få med seg brukerprofiler
  • 43 prosent frykter manglende kjennskap til hva slags tillatelser og applikasjoner som må følge med i oppgraderingen
  • 37 prosent frykter tapt arbeidstid hos brukerne
  • 35 prosent er redd for å få mange henvendelser til brukerstøtte
  • 27 prosent ser for seg mye overtid
  • 24 prosent til de vet for lite om den enkeltes brukermiljø
  • 19 prosent er redd for å bryte budsjett og tidsfrist
  • 15 prosent frykter at strategiske prosjekter vil lide mens de holder på med overgangen til Windows 7

43 prosent sier de ikke har, eller er usikre på om de har, de rette verktøyene å støtte seg på i overgangen. 54 prosent vet de har spesielle utfordringer knyttet til brukermiljøet, mens 18 prosent er usikre.

Skulle hele prosjektet svikte, sier 56 prosent at de har en plan eller verktøy for å gå tilbake til det forrige operativsystemet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.