BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utfors i gjeldsforhandlinger

Utfors leverte i dag inn begjæring om gjeldsforhandlinger til tingretten i Stockholm. Målet er å refinansiere selskapet uten at eksisterende kunder rammes.

Øystein Kvistad
16. sep. 2002 - 11:35
Rekonstruktionen syftar till att bolagets verksamhet och finansiella ställning anpassas till det rådande marknads- och konjunkturläget

Utfors AB har ikke lagt skjul på at selskapet lenge har slitt økonomisk, og nå har altså styret og ledelsen i selskapet besluttet å reorganisere virksomheten fra A til Å.


Det betyr blant annet at stikkord som "kostnadsbesparelser" og "oppsigelser" blir høyaktuelt, for målet er å gjøre nye Utfors til et lønnsomt selskap fra dag én etter refinansieringen slik at det skal bli mulig å hente inn friske penger til selskapet gjennom en emisjon.

Ifølge ledelsen i Utfors har man kommet langt i diskusjonen med "flere mulige investorer", samtidig som det arbeides med et minnelig oppgjør med fordringshaverne, deriblant långiverne.

Utfors har foreslått advokat Mats Emthén som såkalt "företagsrekonstruktör" i prosessen, som ifølge Utfors ikke skal påvirke dagens kunder på noen måte. Drift og funksjon av nettverk og installasjonsarbeidet ute hos nye kunder fortsetter med andre ord med full kraft, understreker selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.