Utgir gratistillegg til telefonsentral

Norske Voop skal tilby norske talemeldinger til den programvarebaserte telefonfonsentralen Asterisk for fri nedlasting.

Norske Voop skal tilby norske talemeldinger til den programvarebaserte telefonfonsentralen Asterisk for fri nedlasting.

Norske Voop, et av flere norske selskapet som tilbyr løsninger basert på telefonsentralen Asterisk, annonserte denne uken fri nedlasting av norske talemeldinger (prompter) til nettopp Asterisk. Denne telefonsentralen er programvarebasert, utgitt med åpen kildekode og kan kjøres på en vanlig PC.

Annonseringen ble gjort under den årlige internasjonale brukerkonferansen for Asterisk, Astricon, som arrangeres Madrid denne uken.

De norske talemeldingene vil etter hvert kunne lastes ned fra dette nettstedet. Meldingene vil bli utgitt under GNU General Public License (GPL).

- Dette vil bidra til å øke interessen og veksten for Asterisk i Norge, mener Erling Dyrhaug Andresen, administrerende direktør i Voop.

    Les også:

Taleprompter er systemspesifikke beskjeder til brukerne i et talesystem. Det vil si at bedrifter som anvender Asterisk kan administrere brukervalgsløsninger på norsk i Norge.

Promptene kan fritt kopieres og distribueres men ikke selges. Brukere som ønsker å distribuere promptene under kommersielle vilkår kan ta kontakt med Voop for å lisensiere dem under en alternativ lisens. Voop forbeholder seg opphavsretten til promptene.

Voop er også blant aktørene bak det norske nettstedet asterisk.no, som åpnet tidligere i juni. Den nye nettsiden er tiltenkt brukere som ikke har inngående teknisk kunnskap, men ønsker å lære og forstå mulighetene som ligger i Asterisk som hussentral.

Til toppen