RESULTATERFINANS

Utlandet vil ha IT fra Oslo Børs

Oslo Børs får nå internasjonal backing for sitt overvåkingssystem obSurveX. Den italienske tjenesteleverandøren SIA har sikret seg eneretten til salg av børssystemet i store deler av Sør-Europa, mens Stockholmsbörsen vil videreutvikle systemet.

16. aug. 2001 - 16:59

Onsdag inngikk Oslo Børs en intensjonsavtale med Stockholmsbörsen om å videreutvikle Oslo Børs' egenutviklede overvåkingsprodukt obSurveX.

obSurveX er en videreutviklet versjon av overvåkingssystemet SMARTS, som leveres av det australske selskapet Computershare Technology Services Ltd. obSurveX består av en kombinasjon av leveranse/teknisk drift av dette systemet og leveranse av kompetanse og spesialiserte tjenester innen markedsovervåking. Selve markedsovervåkingen vil fortsatt gjøres av den enkelte børs, opplyser Oslo Børs i en pressemelding.

Avtalen innebærer blant annet at Stockholmsbörsen tar i bruk obSurveX og at børsene etablerer et kompetansesenter innen markedsovervåking på Oslo Børs, som skal arbeide mot de respektive børsers overvåkingsavdelinger.

NOREX-alliansen, som består av børsene i Norge, Danmark, Sverige og Island, skal benytte samme handelssystem, SAXESS fra OM-gruppen, og fremstå som en felles markedsplass i løpet av 1. kvartal 2002. Avtalen mellom Oslo Børs og Stockholmsbörsen anses som viktig for å få markedsplassene i NOREX-landene til å fungere likt. Også Københavns Fondsbørs og Islands Fondsbørs vurderer for tiden tilbud om å ta i bruk obSurveX.

En endelig avtale forventes å foreligge om en til to måneder. Planen er at Stockholmsbörsen skal kunne ta i bruk obSurveX i løpet av inneværende år.

I forrige uke inngikk Oslo Børs en avtale med den italienske tjenesteleverandøren SIA, der intensjonen er å gi italienerne enerett til videresalg av obSurveX i store deler av Sør-Europa. Den norske børsen mener avtalen styrker muligheten til kommersiell utnyttelse av markedsovervåkingsproduktet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.