RESULTATERFINANS

Utlendinger kjøper i NetCom

Både Folketrygdfondet og kunder av Enskilda Securities har kjøpt seg godt opp i NetCom i sommer. Også utenlandsandelen er økende. Kursen ble torsdag presset ytterligere opp mot slutten av dagen, og avsluttet på ny toppnotering 250 kroner.

Jørgen Christiansen
16. juli 1998 - 18:00

Det siste halve året har Folketrygdfondet doblet sin eierandel i NetCom. Fondet satt 3. juli med aksjer i NetCom til en verdi av en kvart milliard kroner.

En klientkonto hos Enskilda Securities står per 3. juli oppført som den største ikke-industrielle eieren i NetCom, med en eierandel på 3,49 prosent. Per 24. april var det registrer aksjer tilsvarende en andel på 0,6 prosent på denne kontoen. Det er ikke kjent hvem som står bak denne kontoen.

NetCom bekrefter også at utlendingenes eierandel i selskapet har økt helt siden nyttår. Med 75 prosent av aksjene låst fast til de fire største eierne er det ikke rom for store endringer.

Dagens toppnotering på 250 kroner verdsetter NetCom til 11,8 milliarder. Til sammenligning ble hele Telenor-konsernet for kort tid siden verdsatt til mellom 40 og 50 milliarder kroner. I forbindelse med denne verdsettelsen ble Telenor Mobil anslått å ha en markedsverdi på 22,5 milliarder kroner. Dette selskapet har godt og vel tre ganger så mange kunder som NetCom med lavere avgangsrate og høyere ringevolum.

Det har ikke fremkommet informasjon som tilsier at den siste tidens kursvekst i NetCom har andre årsaker enn at oppkjøpscaset nå er akseptert av markedet og at Telias utsettelse av mobilinvesteringen er utsatt. Aksjen handles nå til over 50 ganger gjennomsnittlig forventet resultat i 1998 (tall fra Finansavisen).

Det var forøvrig en god utvikling i IT-aksjene torsdag. Alle de tre større selskapene (Tandberg, Tandberg TV og ASK) som har levert resultater, steg i kurs på begynnelsen av dagen, mens ASK falt tilbake på ettermiddagen og endte ned 3,4 prosent.

IT-indeksen trakk opp vel en prosent, med Merkantildata og NetCom som driverne og ASK som ankeret.

Omsetningen i ASK var usedvanlig høy, med nærmere 2,5 prosent av aksjekapitalen på vandring i løpet av dagen.

Torsdag var det tre handler i TTI til kurs 9 kroner, hvilket er godt og vel 20 prosent lavere enn ved siste omsetning 2. juli. I løpet av de siste to måneden har to styremedlemmer og en direktør trukket seg fra styret med umiddelbar virkning. Det er ikke fremkommet informasjon som forklarer dette.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.