JUSS OG SAMFUNN

Utlover dusør for nedlastbare musikkstjerner

En amerikansk MP3-tjeneste utlover én million dollar og platekontrakt for ukjente musikkartister på jakt etter berømmelse. Vinneren må imidlertid selv ta ansvar for å bringe med seg fans og groupies i studio.

Herman Berg
7. apr. 1999 - 16:10

AMP3.com er et av de hurtigst voksende nettsteder i USA. Mot slutten av mars sendte de ut en pressemelding hvor AMP3-sjefen lovet gull og grønne skoger til artister som sender inn sine musikkbidrag til tjenesten.

Forutsetningen er at artistene er ukjente og plasserer musikken i nedlastbar form på tjenesten.

De som deltar kan laste ned en sang i MP3-format på sitt dedikerte område på tjenesten. Fram til begynnelsen av desember kan brukerne stemme på sin favorittsang. Og de sangene som har bli lastet ned flest ganger går videre til finalerunden.

De 20 mest populære artistene plukkes ut og flys til Dallas i delstaten Texas hvor de skal fremføre sangene sin foran en jury. Deretter blir halvparten av deltakerne kuttet ut og de resterende ti skal opptre på aftenen da årtusenet renner ut.

Det vil altså bli en meget lykkelig år 2000-jubilant som vil sitte igjen med et millionbeløp og platekontrakt, forutsatt at strømmen fortsatt virker og jurymedlemmene ikke har gått hjem for å feire.

AMP3.com vil selv ta ansvaret for opptak, distribusjon og markedsføring av CD-en.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.