BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Utmerket åpning for Lumia 800

Nokia mener at de første salgsanalysene for WinPhone-mobilen har vært forhastede.

Nokia er svært fornøyde med salgstallene for Lumia 800, men vil foreløpig ikke komme med konkrete salgstall.
Nokia er svært fornøyde med salgstallene for Lumia 800, men vil foreløpig ikke komme med konkrete salgstall. Bilde: Nokia
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. nov. 2011 - 10:13

Nokia slår tilbake etter både analytikere og aksjeeiere har antydet manglende tro på selskapets Windows Phone-satsing. I en uttalelse som blant annet Softpedia har fanget opp, sier selskapet at Lumia 800-salget har fått en utmerket start i Storbritannia.

– Basert på de tidligere dataene, er salgsstarten til Lumia 800 den beste førsteuken for salg av Nokia smarttelefoner i Storbritannia i nyere historie, forteller Nokia. Men med tanke på at salget av Nokias smartmobiler har stupt de siste årene, så forteller ikke dette så veldig mye. Nøyaktige tall vil selskapet ikke komme med før det legger fram regnskapstallene får fjerde kvartal 2011. Det skjer tidligst i januar 2012.

Lumia 800 selges foreløpig bare Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania, Italia og Nederland. Nokia har ikke sagt noe om hvordan salget har gått de øvrige fire landene, men enkelte kjeder og butikker i Frankrike og Nederland, hvor Lumia 800 ligger eller har ligget på første eller andre plass på listene over de mest solgte modellene, men ikke hos alle.

– Mens det ikke er vår policy å avsløre salgstall for individuelle produkter utenom våre kvartalsvise finansielle resultater, mener vi at det har vært forhastede salgsanalyser for Lumia 800, opplyser Nokia.

– Etter våre mål har vi oppnådd betydelig utsolgtgrad i kanalene som vi opererer med i Storbriannia. Basert på Net Promoter Score, som måler en kundes villighet til å anbefale et produkt til en venn, har Lumia 800 oppnådd høyere NPS-poengsum enn noe annet Nokia-produkt i nyere tid i Storbritannia, hevder selskapet. Men heller ikke her oppgir selskapet konkrete tall.

– Gitt vår tilsiktede, sekvensielle utrulling på tvers av land, og med framtidige lanseringer i siktet, er dette et kritisk mål for langsiktig suksess, mener Nokia.

Nokias Lumia 800 kommer i salg i Norge i januar 2012, opplever Microsoft Norge i dag.

    Les også:

Kl. 14.05: Saken er oppdatert med nærmere tidspunkt for norgeslanseringen av Lumia 800

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.