BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utmerket konvertering mellom Office-formater

En norsk test viser at det nye tillegget som gir Word støtte for ODF, gjør jobben svært godt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. feb. 2007 - 10:28

Et åpen kildekodebasert tillegg som gir Word støtte for Open Document Format (ODF), ble lansert i slutten av forrige uke. Prosjektet støttes av Microsoft, men selve utviklingsjobben er blitt gjort av en håndfull andre selskaper. I praksis gjør tillegget det mulig for brukere av Word XP, Word 2003 og Word 2007 å åpne eller lagre tekstbehandlings-dokumenter av typen ODT, som er ODF-underformatet for tekst.

Den norske stiftelsen «Åpne kontorprogram på norsk» har testet tillegget sammen med Word 2003 og er forbløffet over hvor godt selve konverteringen fungerer.

"Dette gjør utveksling av tekstdokumenter til en lek, der det tidligere har vært en god del hasardspill om man får med seg alt.", skriver stiftelsen.

Derimot er testeren ikke like fornøyd med installasjonsrutinene. To ganger under installasjonen får brukeren beskjed om at andre tillegg manglet. Dette må likevel regnes som en bagatell, siden installasjonsprogrammet selv sørger for å laste ned disse tilleggene ved behov. Det forelenger likevel installasjonstiden.

Et annet ankepunkt, som nok vil utbedres etter hvert, er at ODF Add-in for Microsoft Word ikke er tilgjengelig på norsk.

    Les også:

Alt i alt mener testeren at ODF-tillegget, som riktignok bare støtter ODT-biten, er et godt skritt på veien, men han skulle likevel ønske at Microsoft hadde gjort støtten for ODF tilgjengelig direkte i Office-produktene, i stedet for som et tillegg som brukerne selv må laste ned og installere.

Les hele testen her.

Add-in for Microsoft Word er tilgjengelig på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.