Utpekt til ny Apple Norge-sjef

Han overlater til PR-agenten å prate.

Utpekt til ny Apple Norge-sjef
Amund Hamre avbildet som fersk markedssjef for HP Norges pc-er til konsument en gang i 2007. Bilde:

Amund Hamre er ny Apple-sjef i Norge. Det melder Computerworld.

Vi kan legge til at Hamre ikke er helt ny i rollen. Han har vært fungerende norgessjef i Apple i lengre tid, i alle fall siden i fjor en gang.

I mars overtok Hamre stillingen på permanent basis.

Det bekrefter Apples innleide pressekontakt, Andreas Rødland fra kommunikasjonsbyrået Apeland AS overfor digi.no. Hamre ønsket selv ikke å svare.

HP-mann

Hamre er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole. Han har en lengre karriere i HP Norge siden 2001 bak seg, blant annet som produktsjef og markedsdirektør for kanalsalg av pc-er.

Hvor lenge han har jobbet i Apple er mer uklart, men han var ansatt der allerede i februar 2013, ifølge et foredrag om nettbrett i bedriftsmarkedet han da holdt for Bergen Næringsråd, som vi googlet oss frem til.

Hva så med forgjengeren? Arne Odden har vært Apples mann i Norge helt siden 1990-tallet. På hvilket tidspunkt han sluttet å være country manager vet vi ikke. Etter det digi.no erfarer er det personlige årsaker som ligger bak at han har vært ute en periode. Muligens er han tilbake i en annen rolle.

Dette kunne ikke Rødland bekrefte.

Tause epler, sånn var det ikke før

En liten anekdote: Tilbake da Apple var på konkursens rand løp Odden rundt til journalister, også hjem til dem privat og nærmest tryglet om presseomtale. Senere fikk pipen en helt annen lyd i takt med selskapets fremvekst og suksess.

Apple har retningslinjer som forbyr ansatte å bli avfotografert eller sitert i pressen. Dette bildet av norgessjef Arne Odden skapte derfor stor oppstandelse da digi.no fotograferte ham mot hans vilje i fjor, på vei inn til et lobbymøte med fornyingsministeren. Odden er ikke foredragsholderen vi omtaler i denne artikkelen.
Bildene digi.no tok av Arne Odden i 2012 ble trykket i en rekke av landets aviser. Bilde: Marius Jørgenrud - creative commons
Mediestrategien til Apple ble endret på ordre fra Steve Jobs en gang på 2000-tallet. Siden da har ikke selskapets ansatte lov å uttale seg til pressen, og de anmodes også om ikke å bli avbildet. Unntaket er toppsjefene i USA og velkjente produktlanseringer med stram regi.

digi.no har tidligere stilt seg opp i regjeringskvartalet og fotografert Arne Odden, som da var på vei inn til et lobbymøte med fornyingsministeren.

Slik gikk det for seg

Apple er verdens største selskap med soleklar margin. Med dagens aksjekurs på rundt 126 dollar har de en markedsverdi på 731 milliarder dollar, tilsvarende 3 784 milliarder kroner.

Les også kommentaren: Logrende bikkjer etter sure epler