Utsatt frist for Windows 8.1-oppdatering

Nå gir Microsoft også vanlige brukere mer tid.

Kravet fra Microsoft om at Windows 8.1-brukere måtte installere Windows 8.1 Update innen 30 dager for å kunne installere nye sikkerhetsoppdateringer, har i ettertid vist seg å være i overkant optimistisk.
Kravet fra Microsoft om at Windows 8.1-brukere måtte installere Windows 8.1 Update innen 30 dager for å kunne installere nye sikkerhetsoppdateringer, har i ettertid vist seg å være i overkant optimistisk. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mai 2014 - 08:38

Da Microsoft i begynnelsen av april kom med Windows 8.1 Update, den hittil største oppdateringen til Windows 8.1, kom også beskjeden om at denne oppdateringen er et krav for å kunne installere framtidige oppdateringer på systemet. Dette gjelder også sikkerhetsoppdateringer. Men installasjonen av Windows 8.1 Update var ikke helt problemfri, noe som har ført til at ganske mange ikke har fått installert denne svært sentrale oppdateringen.

Microsoft har erkjent disse problemene og allerede for tre uker siden ble det klart at selskapet likevel skulle gjøre det mulig å installere sikkerhetsoppdateringen for Windows 8.1 uten at Windows 8.1 Update er installert i en periode til – nærmere bestemt til den 12. august. Men dette gjelder kun for virksomheter som administrerer Windows-oppdateringer ved hjelp av WSUS, Windows Intune eller System Center Configuration Manage.

De som derimot henter sine oppdateringer gjennom Windows Update, noe som gjelder blant alle privatbrukere, fikk ikke forlenget fristen. Betydningen av dette ville ha vært at sikkerhetsoppdateringene som kommer fra Microsoft i kveld, ikke ville kunne installeres av brukere som ikke først har installert Windows 8.1 Update.

I en lite høytidelig og vitenskapelig avstemming i denne artikkelen den 23. april gikk det fram at mer enn 20 prosent av alle som hadde forsøkt å installere Windows 8.1 Update, enten hadde støtt på problemer mer dette eller ikke lykkes i det hele tatt. Selv om undersøkelsen må tas med en stor klype salt, så antyder den at problemene også har rammet mer enn en håndfull norske brukere.

I tolvte time, det vil si i går, kunngjorde Microsoft Brandon LeBlanc at denne fristen nok var litt for knapp fordi selskapet har registrert at selv om majoriteten av brukerne nå har installert oppdateringen, så gjelder dette ikke alle. Dette til tross for at oppdateringen skal installeres automatisk hos de fleste av brukerne. Fristen har nå blitt utsatt til den 10. juni.

LeBlanc kommer i liten grad inn på hva som er årsaken til at disse brukerne ikke har installert den nødvendige oppdateringen, men kommer med noe råd om hva brukere som støter på problemer bør gjøre.

En diskusjonstråd om problemene i Windows Community Forum har for lengst passert 1100 innlegg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.