Utsatt start for Globalstar

Globalstar vil bli utsatt til en gang i 1999 fordi utstyret som skal overvåke satellittene ikke er klart. Det betyr at de fire første satellittene som skulle skytes opp i desember, ikke forlater bakken før i februar.

Globalstar er etter Iridium og Teledesic blant de mest realistiske av et dusin ulike prosjekter som alle går ut på å tilby satellittelefoni i en eller annen form de neste ti årene.

Etter planen skulle Globalstar i likhet med Iridium lansere sine tjenester på høstparten 1998. Forsinkelser med uttesting av utstyret som skal kontrollere at satellittene holder seg til sine fastsatte baner, vil utsette lanseringen av hele prosjektet.

De fire første satellittene skulle skytes opp i desember, men er nå planlagt i februar neste år. De 40 satellittene som skylle skytes opp til neste år, blir også forsinket. Telefoni og datatjenester kommer etter disse forsinkelsene på lufta en gang i første kvartal 1999.

Ifølge en pressetalsmann for Globalstar ligger det i prosjektet en mulig forsinkelse på seks måneder, og noen måneder fra eller til er normalt i satellittbransjen.

Globalstar, eies av en rekke telekom og satellittbaserte selskap, blant annet Loral Space & Communications Ltd., Qualcomm Inc., Alcatel Alsthom og Hyundai Corp.

Til toppen