BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utsettelse for ny IT-plan

Nærings- og handelsadepartementet har startet arbeidet med den nye næringsrettede IT-planen og høringsfristen for de vel 40 instanser som er invitert til å komme med innspill, gikk ut 27 juni. Ved fristens utløp hadde flere institusjoner, deriblant KDL, søkt om og fått innvilget utsettelse.

Liv Torild Mytting
14. juli 1997 - 10:43

Ifølge Per Morten Hoff i KDL, har KDL, Norsk multimediaforum, PROFF BA, TBL og NHO gått sammen for å levere et felles innspill til departementet. Fristen for dette er satt til medio august. Bakgrunnen er at et slikt innspill vil både veie tyngre og være enklere for departementet å forholde seg til, uttaler Hoff til digi.

Én person er i sommer ansatt på heltid for å formulere innspillene organisasjonene kommer med, og 29. juli starter de så en intensiv møteperiode hvor dokumentet vil bli ferdigbehandlet og oversendt departementet. KDLs utkast ligger allerede ute på www til felles gjennomsyn og kommentarer/innspill fra KDLs medlemmer.

Ifølge Jan Fredrik Lockert - seksjon for IT og kompetanse i Nærings og handelsdepartementet, er departementets nye næringsrettede IT plan først og fremst en strategi- og tiltaksplan for IT-næringen i Norge.

- Næringslivets konkurranseevne skal økes med mer og bedre bruk av IT og departementet håper planen skal bidra til generell vekst i IT næringen, sier han. Den nye planen vil også videreføre deler av statssekretærutvalgets rapport "Den norske IT veien. Bit for bit", fremlagt januar 1996.

Departementet har selv tatt initiativ til denne planen, og vil utarbeide den sammen med forskningsrådet og SND. Den siste IT-plan for næringslivet (1992-1995) er ferdigevaluert av Rogalandsforskning, og departementet ønsker derfor å vidreføre de positive erfaringene som ble gjort med denne.

-Vi føler behov for en ny plan, sier Lockert.

Lockert sier videre at den nye planen vil bli konkret og handlingsrettet, samtidig som den skal være et strategisk dokument med konkrete mål som skal gi hovedkursen for IT-politikken. Etter planen skal den nye næringsrettede IT-planen være ferdig innen utgangen av 1997 og igangsettes i 1998.

Departementet vil legge fram en endelig skisse for planen i et møte i departementets Forum for IT-næringen i oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.