FORBRUKERTEKNOLOGI

Utsetter lanseringen av neste Firefox

Mozilla forsinket nok en gang.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. des. 2009 - 08:30

Det har vel egentlig vært ganske opplagt en stund, men Firefox 3.6 kommer ikke til å bli lansert på denne siden nyttår. Til det gjenstår det for lite tid og denne versjonen av nettleseren er fortsatt under betatesting. Det er likevel ikke mange dagene siden

Mozilla har aldri kommet med noen konkret lanseringsdato, men har hatt som mål å komme med Firefox 3.6 i fjerde kvartal i år. Nå har dette blitt forskjøvet til første kvartal 2010.

Samtidig er det klart at Mozilla også forskyver den planlagte utgivelsen av Firefox 4.0. Denne skulle etter de tidligere planene ha kommet ut i andre halvdel av 2010, men mye tyder på at den først kommer i begynnelsen 2011, selv om Mozilla ikke helt vil gi opp tanken på en sen 2010-lansering. En betaversjon kan ventes til sommeren.

Firefox 3.7 blir ikke nevnt med navn i de nåværende planene, men det jobbes hos Mozilla med en rekke mindre, Firefox-relaterte prosjekter som ser ut til å kunne bli ferdige før sommeren.

Dette inkluderer Electrolysis, som i første omgang vil skille ut kjøringen av plugins i en egen prosess.

Det planlegges også integrasjon av synkroniseringstjenesten Weave, mens en reduksjon av oppstartstiden for Firefox i Windows med 25 prosent ser ut til å bli klar i første kvartal.

En annen ny funksjon kalles for «tab matching», som i utgangspunktet skal hindre at brukeren åpner to faner med det samme innholdet. Dersom brukeren klikker på en lenke med en URL som allerede er åpen, vil brukeren gis beskjed om dette. Det skal likevel være mulig på duplisere faner dersom man virkelig ønsker dette.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.