Utsetter trusselanalyse av skattelistene

Politidirektoratet skulle vært ferdig med å vurdere hvordan kriminelle utnytter dem.

20. nov. 2009 - 12:08

Trondheim (NTB): Politidirektoratet er i gang med å vurdere om offentliggjøring av skattelister gir kriminelle personer et redskap for å planlegge og gjennomføre straffbare handlinger.

Justisdepartementet ga dette oppdraget i forbindelse med den årvisse debatten som også i høst oppsto da skattelistene ble offentliggjort.

«Straffbare handlinger kan i denne sammenheng for eksempel være ran, trusler, utpressing eller grove tyverier», skriver Justisdepartementet i et brev til Politidirektoratet.

Departementet ønsker «en kriminalitets- og trusselanalyse» som belyser spørsmålet om offentliggjøring av skattelister kan legge til rette for kriminelle handlinger mot enkeltpersoner. Et annet spørsmål er hvilken betydning den nåværende praksis har for kriminalitetsutviklingen generelt.

Justisdepartementet ber Politidirektoratet «se hen til eventuell informasjon fra kjente straffesaker hvor dette kan ha vært en aktuell problemstilling.»

Departementet ba om svar innen 19. november. Politidirektoratet har varslet at det trengs noe mer tid for å gi svar på disse spørsmålene, får NTB opplyst.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.