Utskrift en vrien utfordring for Chrome OS

Google må komme opp med en smart løsning.

Utskrift en vrien utfordring for Chrome OS

Google må komme opp med en smart løsning.

Ennå gjenstår mye før Googles kommende operativsystem er ferdig. Det ble klart da selskapet viste frem hvor langt de har kommet for snaut to uker siden.

Chrome OS blir ikke ferdig før om nærmere ett år, og innen den tid skal nettgiganten ha løst flere store utfordringer.

Utskrifter blir en av de hardeste nøttene de må knekke.

Selskapets representanter har forsikret at skriverstøtte skal være på plass før en endelig lansering, men hvordan de skal få det til er mer uklart.

Skrivere har en lei tendens med å kreve egne drivere for å fungere. Driverne er gjerne unike for både produsent og modell, og generelt spesielskrevet for det enkelte operativsystem.

Dette er en kattepine for utviklere av helt nye operativsystemer under aller omstendigheter, og særlig for nettbaserte Chrome OS, hvis mål er å skrelle vekk alt av unødvendige drivere og lokale tjenester.

- Vi ønsker å unngå bruk av drivere for utskrift. Vekk med alle problemene knyttet til drivere, sier Chrome-prosjektets utviklingssjef Linus Upson, ifølge Cnet.

Upson medgir at det innebærer at Google er nødt til å komme opp med en helt ny utskriftsløsning, som de ennå har til gode å vise frem, selv om det angivelig foregår samtaler med skriverprodusenter.

Kilde:
Cnet

    Les også:

Til toppen